Foruma henüz kayıtlı değilsiniz - Üye olmak için buraya tıklayınız. (ücretsizdir) KÜNYE 

WWW.FORUM-NBG.DE

ALMAN TÜRK DOSTLUK PLATFORMU - DEUTSCH-TÜRKISCHE FREUNDSCHAFTSPLATTFORM

FORUMLAR | ARAMA | KAYIT - ÜYE OL | GİRİŞ | KİM ONLINE? | ÜYELER | YARDIM - SSS
Buradan KAYIT olabilirsiniz
Bu konuda 5 cevap
vardır ve 1.537 kere izlenmiştir
Cevap geldiğinde haber ver
 TÜRKIYE VE DÜNYA TARIHI Sıralama: Yeni yazılar sonda  
Aydin
Üye
Yazılar: 11

19.03.2007 15:21
Türk tarih teorisi dogrulaniyormu !! Cevapla

Aborcinler Türkmüs…Türk Tarih Teorisi dogrulaniyor mu??

Aborcinler Türkmüs…
Gen teknolojisindeki ilerlemeler
ortaya insanoglunun tarihini aydinlatan yeni bilgiler koymaya basladi.
isveçlilerin Türk olduðunun anlasilmasinin ardindan, Avustralya
yerlisi Aborcinlerin de Türklerle ayni soydan geldikleri ortaya çikti..
Sidney Tip Fakültesi’nde gen teknolojisi üzerine uzman olan ve uzun
zamandir Aborcinler üzerinde arastirma yapan Prof. Smith Brown
baskanligindaki bir grup arastirmacinin ortaya koyduðu sonuçlar
oldukça ilginç. Prof. Brown ve arkadaslarý Aborcinlerin genlerini
Hintliler, Çinliler, Japonlar, Araplar da dahil, birçok halkinki ile
karsilastirdilar. Ama bir tek Türklerinki tuttu. Buna göre 40.000
yildan beri çevresinden izole edilmis olarak ve degismeden yasayan
Avustralya yerlileri Aborcinlerin genleriyle Türklerinki, yüzde 99
gibi sasirtici bir oranda ayni…
Prof. Brown, vardiklari sonucu 22 subat günü yaptigi bir basin
toplantisiyla açýkladi. Gen benzerliginin nerdeyse yüzde yüz oraninda
olmasi ise ologanüstü bulundu. Bunun nedeninin, Aborcinlerin tüm
tarihleri boyunca baska bir irkla karismamalarina baglaniyor.
Bazi bilim adamlari ve tarihçilere göre bu arastirmanin sonuçlari
insanlýðýn uzak tarihine isik tutuyor ve devrim yaratan türden.
Bazý tarihçiler ise bunun, 1930’lu yillarda ortaya atilan Türk
Tarih Teorisi’ni dogruladigi görüsündeler. Bu teoriye göre Türkler,
tarihin çok eski zamanlarýnda Orta Asya’daki iç denizin kurumasi
nedeniyle buradan ayrilarak çok çesitli yönlere göç etmislerdi. Bunun
sonucu, Asya, Avrupa, Orta Doðu ve Akdeniz halklarinin tümü, hatta
Kuzey Amerika’nýn Kizil Derilileri Türk soyundan gelmekte idiler.
Gerçi söz konusu “Göç Yollarý Haritasý”nda Orta Asya’dan
doðuya-batiya, kuzeye-güneye uzanan oklar içinde Orta ve Güney Afrika
ile Avustralya’ya uzanan bir ok görünmüyordu. Bu da akla su sorulari
getiriyordu: Acaba Aborcinler ile Afrikali siyahlar Türk soyundan
gelmiyor muydu? Ama son arastirma bu konudaki kusku ve sisleri de
dagitti. Doðal olarak o zamanki Türk bilginlerinin elindeki bilgi
sinirliydi, gen teknolojisi henüz bu kadar geliþmiþ degildi.
isin daha da ilginci, bu noktada dil bilginleri de devreye girdiler
ve Aborcin dilindeki birçok sözcüðün kökeninin Türkçe olduðu tespit
edildi.
simdi sira Afrika’da yapilan arastirmalarin sonuçlarina gelmis
bulunuyor. Dendiðine göre bunlar da yakýn bir zamanda sonuçlanmak üzere..
Canan Ateþçi
Sosyolog ve Antropolog
Melbourne-Avustralya

Sesim
Üye
Yazılar: 27

10.04.2007 13:00
RE: Türk tarih teorisi dogrulaniyormu !! Cevapla

Sagolun Aydin Bey, basliginizi ilgi ile okudum.

Kayip kita Mu teoremi bu ve benzeri tezlerin yaniti olmaya yillardir aday.

Atatürk'ün özel arastirmacilari görevlendirerek, Mu calismalarini izletmis ve izlemis olmasinin nedeni de budur zaten.

Mrs. Blavatsky'nin "kök irk" teoremi de yine Mu'ya dayanarak yol almis olup Türklerin, Yahudilerin ve Kemanilerin Mu'nun öz halklari olduklarini ve kitanin batisindan önce ve batisi sirasinda buradan bir kol ile Latin Amerika'ya diger bir kol ile Afrika üzerinden Anadolu'ya gecerek doguya ve diger yeryüzü kitalarina yayilmis olduklarini söyler.

Bu teorilere göre, gerek Kizilderili'lerin gerekse Avustralya'li yerlilerin ve daha nice milletin Türk kökenli olmasi hic sasirtici degildir.

Yani benim sigara dumanindan halkalar cikariyor olmamin, "hatirlayamadigim" genetik bir nedeni olabilir :)

.

Ceylan
Üye
Yazılar: 23

11.04.2007 08:45

Sevgili Sesim,
ilk basta seni kalpten dostca selamlamak istiyorum. Iyiki varsin.

Arkadaslar hayatimda ilk defa duydugum arastirmalardan bahsediyorsunuz. Bu konuyla ilgili bazi sohbetler oluyor fakat ben pek ciddiye almiyor yine herkesi Türk yapacagiz simdi diyordum. Fakat Kanada seyahatimde Kizilderililerin icinde yasadim bir müddet. Kültürleri ve adetlerinin bizimkilerle uyustugunu hayretler icerisinde gördüm.
Sevgili Sesim, sevgili Aydin,
Kayip kita Mu teoremini ve bu konuyu biraz daha derinlemesine acarmisiniz.

Aydin
Üye
Yazılar: 11

12.04.2007 05:00

Bizim cin gibi bir millet oldugumuzu biliyordum ama Abor-cin oldugumuzu ilk kez duydum ben :-) Aslinda Mustafa Kemal'in baslattigi ve yarim kalan Mu adasi arastirmalari daha sonra hangi boyutta arastirildi pek bir bilgim yok. Ama cok ögrenmek istedigim, ilginc bir konu olsa gerek. Yahudilerle ayni soydan geldigimiz tezi Hazar Türklerinin museviligi secmesiyle iliskilimi acaba. Yada tüm bati yüzbinlerce yahudiyi kovmaya calisirken Osmanli'nin onlara kucak acmasi bu tezlemi baglantili? Amma cok soru var dimi tarih konusunda. Ama insan sorularla ögreniyor, en azindan ben öyle ögrenmeye calisiyorum.

Sesim
Üye
Yazılar: 27

13.04.2007 13:43

Sevgili Ceylan,

Cok kisaca :

Mu Kitasi teorisi, Ingiliz Albay James Churchward'in 1800 lü yillarin sonuna dogru Hindistan ve Tibet'de görev yaparken ilk ipuclarina rastladigi ve sonrasinda yillarca Orta Amerika'da sürdürdügü bir arastirmanin sonucu ortaya cikiyor.

Mu'nun Pasifik Okyanusu'nda yeraldigi ve bugünkü Havai,Haiti,Polonez Adalari, Paskalya Adalari ve Fiji Adasinin batik kita Mu'nun su yüzeyinde kalabilen parcalari oldugu savunulmakta.

Tibet'te buldugu Naacal Tabletleri ile yola cikan albay konuyu arastirmaya baslayinca, arkeolog William Niven'in 1920 lerde Meksika'da buldugu yaklasik 2.500 adet tablet ile teorinin gercekligine tamamen inanmis ve bu inancla Mr. Churchward konuya iliskin 5 kitap yazmis.

Gerek Mu'nun gerekse Atlantis'in efsane degil varolmus kitalar olduklarini, Mu'nun 12.000 yil önce büyük bir dogal felaketler zinciri sonucunda batmis oldugu ama bu sirada kitalardan kacmayi basaran insanlarin diger kitalara ulasmayi basardiklari ve bu insanlarin ileri düzeyde matematik ve gökbilim seviyesine erismis uygarlik evlatlari olduklari icin, bugün hala gizemli kabuledilen, Maya, Antik Hint, Misir, Babil uygarliklarini olusturabildiklerini savunan teoridir bu. ( Uygur'larin da kacan Mu'lular olduklarini savunur bu teori ayrica)

Günümüz bilim adamlari söz konusu iki kitanin varliklarinin cografya "bilimi" acisindan kanitlanamaz oldugunu ancak 12.000 yil önce dünyanin büyük bir felaketler zinciri yasamis oldugunun jeoloji bilimi tarafindan kabul edildigini söylemektedirler.

Atatürk bu resmin icine söyle giriyor:

1930'da Türk Tarih Kurumu'nun kurulmasi ile Türk Tarihi ve dili üzerine arastirmalar yogunlamis ki o tarihte Churchward teorisi artik dünya capinda bilinir hale gelmis. Tahsin Mayatepek (soyadini Atatürk bu sekilde degistirmistir. Tepek maya dilinde tepe anlmina gelir)birgün Ata'ya Maya dili ile Türkce arasindaki benzerliklerden bahsedince bundan cok etkilenen Atatürk kendisini Meksika'ya elci olarak atamis ve konuyu daha derinden inceleyebilmesi icin kaynak yaratmis.

Tahsin Mayatepek ise Meksika'da konu üzerinde arastima yaparken William Niven ile tanisip ünlü tas tabletleri ve tabii Churchward'in 50 yillik Mu teorisini
incelemis. Tahsin BEy bu süre zarfinda Ata'ya sürekli raporlar göndermis, gelismeleri, edindigi bilgileri iletmis. Churchward'in ilk kitabini Türkiye'ye getirten ve 40-50 bilimadamindan olusan bir gruba inceleten Atatürk, konuya iliskin kendisi de calismis ve bazi kisisel notlar da kaleme almis. Nedendir bilinmez gerek bu incelemelerin gerekse Churchward'in kitabinin yayinlanmasina izin verilmemis. 1960 larin sonunda Türk Dil Kurumu gerek inceleme raporlarini gerek kitabin tercümesini ve gerekse Ata'nin kisisel notlarini Anitkabir müzesine göndermis. Daha sonrasinda ise kitabin tercümesinin yayinlanmamasi icin bir engel kalmamis.

Atatürk'ün üzerinde cok calistigi Ünlü "Günes Dil Teorisi" de yine Mu Teorisi kaynaklidir. Atatürk bu konunun Türk Dil Kurumu tarafindan iyice arastirilabilmesi icin vasiyetinde Is Bankasindaki hisselerin yönetimini CHP'ye ama gelirini tamamen Türk Dil Kurumuna bagislamistir. Gelin görün ki bugün TDK artik bilimsel degil siyasi bir örgütlenme icinde oldugundan daha Orhun yazitlarinin bile tüm cevirisini bitirememistir.

(CHP bundan 5-6 yil önce Is Bankasi hisselerinin sadece yönetiminden sorumlu olmalarinin yanlis oldugunu ve bu hisselerden gelen kaynaktan pay almak istediklerini söyledikleri icin TDK ile mahkemelik olmuslardir. Bu nedenle söz konusu hisselerin gelirleri son yillarda bir hesapta birikmekte olup kimseye yar olmamaktadir. Rezilligin bini bir para ! Dünya üzerinde baska bir bilim yuvasi var midir böylesi büyük bir bankanin 18% ine ortak olan bilmiyorum. Atatürk'ün TDK'ya verdigi önemi düsünün. )

Günes Dil Teorisi, cok derin ve gercekten dil bilimcisi olmayi gerektiren bir konu süphesiz. Bu teoriye iliskin internetten kopyaladigim alttaki örnegi verebilirim.

Türkce'deki "Ata" sözcügünün diger dillerdeki "kök" karsiliklarini görmek acisindan önemli bir bilgidir. ( Kök karsilik, bugün söz konusu dillerde kullanilan sözcük demek degil,o sözcügün dil bilmsel tarih icindeki ilk halidir).

1- Türk Lehçeleri:
Uygur,Koybal,Kazan,Kirgiz ve Bati lehceleri...........Ata
Kuman, Televüt lehceleri..............................Atta
Cuvasca...............................................Atey
Kazanca...............................................Etey,ata
Altayca...............................................Ada

2- Ön-asya Dilleri:
Sümer dili..............Ad,adda
Elam dili...............Atta
Mitanni dili ...........Atta(i)
Hitit dili..............Atta
Luwi....................Tati

3- Hint-Avrupa Dilleri:
Grekce..................Atta
Latince................Atta,atavus
Got....................Atta
Eski Nort...............Atte
Eski Yukarı Almanca.....Atto
Eski Slavca...........Atetz
Polap dili..............Otay
Orta Irlanda dili........Aite
Votyak dili..............Atay
Macarca.................Atya

4- Diger dillerde:
Kalmuk dili............Atey
Bask dili............Aita
Eskimo dili..........Atatak

Tabii bütün bunlarin disinda 12.000 ve 15.000 yillik Maya tas tabletlerinde neler yazildigi apayri ve bambaska bir konu.

Kisaca tas tabletler, Tanri, varolus, yokolus üzerine coook ilginc(!) bir hikaye anlatmakta. Öyle ilginc ki günümüzde bazi grup insanlar bu tabletlerde yazanlari bir cesit dini inanis haline getirmis durumdalar. Birbirinden bagimsiz pek cok sayida grup, dünyanin pek cok noktasinda gitgide Maya'lasmakta :)

Arkeologlar, tabletlerin tüm cevirilerinin halen tamamlanmadigi söylenmekte, kimisi de tabletlerin tümünün cözülmüs oldugunu ama yayinlanmasina izin verilmedigini iddia etmekte. :)

Aydin Bey,

Hazar Türkleri konusunu burada acmak istemedim cünkü cok boyutlu ve derin bir konu. Birbirinin icinde konular dagilip kaybolmasin diye düsündüm. Isterseniz siz bir baslik acin, hem biz sizin o konudaki bilgilerinizden yararlanalim hem de sizin bilgilerinize ekleyebileceklerimiz varsa ekleyelim.

Basligi ben de acardim ama inanin elim yazmaktan yoruldu :)

Ceylan
Üye
Yazılar: 23

13.04.2007 14:03
Hep diyorum Dünyadan bi haberim diye

Cok tesekkürler Sesim,
bu bilgileri bir hazmedeyim simdi
 Geçiş  

AKTÜEL TÜRKÇE HABERLER - AKTÜEL TÜRKÇE HABERLER - AKTÜEL TÜRKÇE HABERLER - AKTÜEL TÜRKÇE HABERLER

Xobor Erstelle ein eigenes Forum mit Xobor