|
|
|
|
Erdal
Üye
Yazılar: 31
|
| 20.02.2007 12:41 |
|
|
Merhaba Arkadaslar,
güncel hayattada oldugu gibi yeni arkadaslarla biraz tanisalim isterdim. Bu basligi bunun icin kullanalim. Bu yaziya cevap vererek kendinizi tanitabilisiniz.
Adim Erdal Çeç, 1967 Tokat/Almus dogumluyum. 1974´de Almanya´ya geldim ve o gün den bu güne Nürnberg´de yasiyorum. Isletme alaninda serbest meslek´te calisiyorum. Evliyim. Geri kalan bos zamanimda aktif olarak müzikle ilgileniyorum. Müzisyen arkadaslarimla beraber kurdugumuz Türk-Alman rock grubumuzu sitemizden ziyaret edebilirsiniz, cok memnun oluruz. http://www.quantensprung-band.de. Hepimize hos geldiniz ve simdidem tanistigimiza memnun oldum diyorum ve daha nice güzel ve baris dolu günlere ...
| | |
|
Ceylan
Üye
Yazılar: 23
|
| 20.02.2007 13:29 |
|
|
|
Merhaba arkadaslar ben Ceylan Aytugan,
1964 Eskisehir dogumluyum. Evliyim 2 cocugum var. Yüksek Insaat bölümünü bitirdikten sonra 14 sene Insaat sektöründe proje yöneticiligi yaptim. Ayrica Almanya'da Total Quality Management Sertifikasina sahip olan ilk Türk (1993 Senesinde aldim) benim herhalde. Avrupa'nin Feng Shui felsefesiyle yapilan ilk Büro kompleksini(56.000m² Kullanim alanli) Münih sehrinde 2003 senesinde basariyla bitirdikten sonra sevgili dostum Erdal Cec ile beraber Mühendislik ve Danismanlik Hizmetleri veren ethno-consult sirketini kurduk. http://www.ethno-consult.de. Nürnberg sehrindeki sosyal ve kültürel etkinliklere 1984 senesinden beri elimden geldigince katilmaya ve desteklemeye calisiyorum.
Hepimize Hos ve Candan Sohbetler Diliyorum
| | |
|
Sesim
Üye
Yazılar: 27
|
| 22.02.2007 16:14 |
|
|
|
|
|
|
|
Merhaba Ben Erhan SOĞUKPINAR Malatya Belediyesinde İştirakler Müdürüyüm. Ceylan Bey ve Erdal Beyden bu forma davet amilini aldığımda çok sevindim. Yeni arkadaşlarla tanışmak güzel şey. Bilgisayar, briç ve çocuklarım vazgeçemediğim şeyler. Araştırma yapmayı çok severim. Yaşım 40 evliyim. Eğer yaptığım işi seviyorsam uykuya bile vakit ayırmayacak kadar iş kolik, sevmiyorsam aç kalmak pahasına işe gitmeyecek kadar haylazım. Hayatın paylaşıldıkça güzel olduğunu düşünenlerdenim. Sevgi ve Bilgi paylaşıldıkca büyür. Yeniden Merhaba ...Herşey gönlünüzce olsun.
| | |
|
puma
Üye
Yazılar: 1
|
| 22.02.2007 22:54 |
|
|
|
Hersey icin tesekkürler Erdal efendi.
| | |
|
Aydin
Üye
Yazılar: 11
|
| 27.02.2007 02:38 |
|
|
|
Merhaba, çocuklar.
Bir geniş bir büyük «Merhaba» demek, sonra bitirmeden sözümü yüzünüze bakıp gülerek ? kurnaz ve bahtiyar ? kırpmak gözümü...
Biz ne mükemmel dostlarız ki kelimesiz ve yazısız anlaşırız...
Merhaba, çocuklar, merhaba cümleten... --------------------- Ben burdaki dostlara Nazim'in dizeleriyle merhaba demek istedim. Umarim bu forumda, siir kadar sicak, siir kadar derin dostluklar ve sohbetler olusur. Almanya'nin sogugunda simsicak bir Türkceyi kullanabilmek, icimi isitti. Anadilimizde sohbetler yapabilme imkani taniyan degerli dostlarim Erdal ve Ceylan'a yürekten tesekkürler. Ben kimim:Ben düs kurmanin en gercek sey olduguna, gercekliginde ardinca gelecegine inanan biriyim.
| | |
|
Ayhan
Üye
Yazılar: 3
|
| 27.02.2007 15:09 |
|
|
Merhaba. Ben Ayhan. 1968 dogumluyum. Ingilizce ve Almanca biliyorum. 1994/5 yillarinda, Hamburg'da Blohm&Voss AG Gemi Insa projelerinde 1 yil sure ile elektronik sistemler proje muhendisi olarak calistim. 1996-1998 yillari arasinda Schonberg/Kiel'dan EEW Elektronik Entwicklung GmbH firmasinin Turkiye temsilciligini yaptim. Elektronik Muhendisiyim. Halen ortak bazi elektronik projeler kapsaminda Ulm sehrindeki EADS Deutschland firmasi ile birlikte calisiyoruz. Arada bir yolum Almanya'ya da dusuyor. Genellikle mevcut projeler kapsaminda 4-5 yildir ABD ve Israil'e gidip duruyorum. Bos zamanlarimda kitap okuyor ve amator olarak birseyler yaziyorum. Halen Nisan ayi icinde yayinlanacak ilk kitabim uzerindeki calismalarim devam ediyor. Tarih, kultur, yemek, gezi, muzik gibi ilgi alanlarim var. Tarih konusunda Osmanli tarihi, Ortaasya Turk Tarihi, Ortadodu medeniyetleri (Sumer, Asur, Babil, Akad, vb.) ilgi alanimda. Edebiyat cercevesinde en cok deneme turu yazilari okumayi seviyorum. Ayrica felsefe ve psikoloji de ilgili ceken alanlar. Siiri de belirtmezsem haksizlik olur! Yemek yemeyi ve yapmayi severim. Evliyim ve 1 oglum var (9 yasinda). Ankara'da oturuyorum. Muzik genis bir ilgi alanim ancak dinleyici olarak! Hard rock, klasik muzik (daha cok barok tarzi) ve punk rock/alternatif rock seviyorum. Iste boyle. Bayagi yazdim. Artik taniyor sayilirsiniz. Sevgiyle kalin.
| | |
|
mhbo
Üye
|
| 27.02.2007 18:08 |
|
|
|
merhaba arkadaslar,
ilk önce forumun olusumunda emegi gecen herkezin eline saglik. isim geregi herkeze uzak kaldim ama artik sayenizde memlekette neler olup bittigini takip edebilirim.
adim mustafa, 1968 of dogumluyum. 1985den beri almanyada yasamaktayim, deutsche bankda calisiyorum, evliyim ve iki cocuk babasiyim.
simdilik herkeze mutlu, saglikli ve basarili günler dilerim...
| | |
|
|
|
|
Merhaba ...
Adim iskender ozan Toprak. Simdi Nürnberg de yasiyorum. Yaklasik 5 yildir Almanyadayim. Konservatuari bitirince geldigim bu ülkede tiyatrolarda komponist,oyuncu ve müzisyen olarak calismaktayim. Meslegimden de anlasilacagi üzere ilgi alanim müzik sanatinin ekseninde sanat dallari ve tarih. Umarim dostluklarin arasinda var olan fiziki mesafelerin verdigi iletisim ve paylasim zorlugu bu tür yollarla en aza iner.
Görüsmek dilegiyle.
Ozan
| | |
|
MUALLIM
Üye
Yazılar: 2
|
| 19.03.2007 22:12 |
|
|
1968 DE HATAY DA DOGDUM VE HALEN BURADA YASIYORUM. OSMAN OTKEN ANADOLU LISESINDE MATEMATIK OGRETMENIYIM. EVLI VE 3 ÇOCUK BABASIYIM. KALBIMIN YARISI NURNBERG´TE ATIYOR CUNKU ANNEM ORADA YASIYOR VE KENDISI ALMAN. ANNEMLE 2003 YILINDA BEN TAM 35 YASINDAYKEN TANISTIM.(MAALESEF) BIRDE 2004 YILINDA NURNBERG´TE BIR AY KADAR ANNEMLE KALMA FIRSATI YAKALADIM. 2005 TE DE O YANIMA GELDI. MURAT HARBUTLU
| | |
|
Dagci
Üye
|
| 10.04.2007 15:15 |
|
|
Merhaba Arkadaşlar, Ülkemizden binlerce km uzakta bayrağımızı taşıyan ve bu misyonu üstlenerek etkinliklere imza atan, Vatan toprağından uzakda yaşayan aynı dili konuşan insanlarımızın gülümseyerek,mutlu olmasına, güven duymasına vesile olan arkadaşlarımıza Anavatandan binlerce TEŞEKKÜR. Allah yardımcınız olsun. Ben Türkiyede yaşıyorum ve Dış Ticaretle uğraşıyorum. Seyahati, kayak yapmayı ve doğayı çok seviyorum. Bu vesile ile herkese tekrar MERHABA diyor katılımın artarak paylaşımın büyümesini diliyorum. Bu oluşumu yaratan arkadaşlara desteğimin süreceğini iletiyor , başarılar diliyorum.
| | |
|
gokhanS
Üye
|
| 11.04.2007 23:46 |
|
|
|
Benden de bir Merhaba!
benim de hemen hemen herkes gibi az cok "klasik" bir özgecmisim var: 1973 senesinde bana sorulmadan Almanya´ya getirildikten sonra sanata, bilhassa müzige asik oldum. Seneler sonra Erlangen Üniversitesi´nde kimya bölümünde okurken babamin bir sözü aklima geldi: "Yaslanip geri hayatina baktiginda `keske sunu da yapsaydim veya deneseydim´ deme kendine" ... ve yine müzik hayatina atildim.
Sonra seneler gecti, müzige kalan zaman geriledi ve o zamanlar ek is olarak basladigim IT-satis elemanligi git gide ön plana cikmaya basladi. Netice: Su ana kadar bir dakikasinin bile eksikligini hissetmek istemedigim renkli anilar ve bir "Senior Manager" ünvani.
Saygilar sevgiler Gökhan
| | |
|
deyfull
Üye
|
| 15.04.2007 15:42 |
|
|
Herkese Selam
Hafta sonları zamanımın büyük bir bölümünü bilgisayar başında geçiriyorum, İnternette dolaşırken sitenizi gördüm. Su an Erlangen deyim. Buraya doktora sonrası aratırma yapmak üzere geldim. Henüz geleli iki hafta oluyor.
Görüşmek üzere
| | |
|
|
|
|
|
Gurbet'teki Değerli Vatandaşlarıma selamlarımı sunarak ilk yazıma başlamak istiyorum izninizle.
Ben gecenin bir saatinde net'te dolaşırken tesadüfen google'de arama yaparken bu sitenize rastladım,tabii ki benim insanımın sitesi olur da ben dururmuyum dedim ve derhal içeri daldım affedersiniz dostlarım böyle apansız gelişimden dolayı.
Kendimi tanıtmaya gelince ben Istanbul'dan Tekin emekliyim ve hiç birşey yapmıyorum desem yeridir.Yani anlayacağınız fazla parada gözüm yok bol bol gezmeye ve tatil yapmaya çalışıyorum.Tabii imkanlarım elverdiğince Türkiye'de bir emekli ne kadar gezebilirse işte ben de o kadar belki biraz daha fazla yangelirler sayesinde geziyorum. Umarım bu sitede zaman zaman yazılar yazabilirim ve birbirimizi daha iyi tanırız.fikir alışverişinde bulunuruz birbirimizle.
Herkese selamlarımı sunarım
**** GUELDE ***** *****************
| | |
|
Erdal
Üye
Yazılar: 31
|
| 19.07.2007 13:48 |
|
|
|
Merhaba Türkiye Sevdalisi,
aramiza Türkiye´den katildigin icin tesekkürler ve hosgeldin, bizleri sevindirdin. Ara sira bizleri bilgilendir memleketdeki olaylardan ve güzel sohbetler yapalim hepberaber ... Slm
| | |
|
|
|
|
|
Sevgili Erdal kardeşim yazdığın cevaba öncelikle teşekkür ederim. Bende tabii ki zaman zaman Memleketten sizlere haberleri fırsat buldukça iletmeye çalışırım.
Yanlız benim de bu Forum üyelerine küçük bir sitemim olacak ben iki günden buyana devamlı sitenizi ziyaret ediyorum ama bakıyorum da maalesef ilgi gösteren arkadaşlar azınlıkta,.Bu arkadaşları Foruma daha çok katkı sağlamalarını dilerim. Bu arada sizi de tebrik ederim inanın sizin gibi başarılı insanlara bizlerin avrupa da ihtiyacı çok fazla.Devam böyle Değerli kardeşim.
Not: ha bu arada bende eski Nürnbergliyim ha.yani yabancısı değilim oraların bu sebebten bu siteye üye de oldum zaten.. Saygılarımla:
| | |
|
|
|
|
|
Saygıdeğer sn.Erdal ve Ceylan arkadaşım Formunuzu gördüm ve hemen katıldım. Şu an yazaçak bir şeyler bulamıyorum,ama çok mu çok sevindim.şimdilik selam ve sevğilerle kalın Antalyadan da sevgiler. Bekir TOKER
| | |
|
eserdem
Üye
|
| 31.01.2008 01:24 |
|
|
Merhaba,
Ben Eser, aslinda Nürnberg'e yaklasik 1 saat kadar uzakta olan Amberg'de kaliyorum, ama genelde Nürnberg'de de bulunuyorum. 1983 Izmir dogumluyum. ITU'den mezun olduğum 2006 Haziran ayindan beri Almanya'dayim ve burada yeni bir ürün projesi icin özel bir sirkette calisiyorum. Yazilim Muhendisligi disinda yonetmenlik ve kendi capimda muzik kompozisyonu ile ilgileniyorum. Cektigim kisa filmleri ve ufak muzik calismalarini sitemden izleyebilirsiniz. Bu anlamda sanat adina ortak birseyler yapmak isteyen herkese kapim acik :)
http://www.eserdem.com/ | http://www.centralproductionunit.com/
Herkese tekrar selamlar ve tanisdigimiza memnun oldum :)
| | |
|
EgeEce
Üye
Yazılar: 5
|
| 25.02.2008 19:12 |
|
|
|
Selam ben Ece !! Izmir`liyim ama 19 yildir Nürnberg`de yasiyorum ,iki tane oglum var.
Buraya bir rastlanti ile buldum. Ceylan`i tanirim hatta grubunla olan bir konserini dinlemistim ama cok seneler önce,
ileriki günlerde görüsmek üzere diyeyim..
herkese sevgiler
Ece
| | |
|
|
|
|
|
Selam ECE Hanım! Forum'umuza Hoşgeldiniz. Her ne kadar burada fazla kişi bulamayacak olsanız da ben sık sık ziyaret ederim Forum'u. Ve Dikkatinizi de çekmiştir sanırım neredeyse tüm yazılar benden gelmiş.(şimdi diyeceksiniz kiya bu ne ne kadar çenesi düşük biri diye hep o yazmış ve başka kimse neredeyse yazmamış) ama olsun aslında çok konuşan biri de değilim ama. Bende bu forumu tesadüfen bulmuştum ve eski bir Nürnberg'li olarak benim de ilgimi çekmişti.O gün bugün ziyaret ederim ve elimden geldiğince katkı sağlamaya çalışırım.Tabii eğrisiyle doğrusuyla.Hatasıyle sevabıyla,ama hiç olmazsa insanlar girdiklerinde forumda hareket olduğunu görebilsinler diye. Bıkmadan usanmadan da devam ediyorum ve edeceğim.
Sizi de aramızda görmekten onur duydum,ve dilerim ki sizlerinde katkısı olur.Yazılarınızı merakla bekliyoruz. İstanbul'dan selamlar ve,
Saygılarımla.
| | |
|
EgeEce
Üye
|
| 29.02.2008 15:12 |
|
|
|
GÜLDE bana cevap yazmana sevindim. Tesekkürler.. Ben de bundan sonra seninle sohbet etmek isterim. Bazi konularda fikir alisverisi yapmak güzel olur.
Sevgiler sana ve Türkiye ye cok cok selamlar
Ece
| | |
|
|
|
|
|
Selam Ece hanım!
Öncelikle size cevabınız için teşekkür ederim. Bende sizinle sohbet etmekten,ve fikir alışverişi yapmaktan çok mutlu olurum. Ne güzel bu forumda biri çıktı sohbet edebileceğim.
Size İstanbul'dan Sevgi ve Saygılarımı sunarım.Çocuklarınıza da çok selam ederim.
İSTANBUL AĞLIYOR
Ne İstanbul artık eski İstanbul Ne sen artık eski sensin Ne de ben benim. Nasıl terkederse savaş meydanını Canını ortaya koymuş yenik bir asker, Ben de öyle ezilmiş,öyle yıkılmışım, Adım attığım her yer sanki mahşer. Fatih'in bıraktığı gibi değil İstanbul
| | |
|
EgeEce
Üye
|
| 05.03.2008 15:25 |
|
|
yazinizi okudum ve üzüldüm annennizle olan tanismanizin bu kadar gecikmeli olmasina. Ama inaniyorum ki siz kadar anneniz icinde cok aci dolu yillar olmustur sizden uzak olmak.. Bunu bir anne olarak biliyorum. Size ve annenize sevgi dolu günler dilerim...
Ece
| | |
|
MUALLIM
Üye
|
| 06.03.2008 13:23 |
|
|
|
Selam EgeEce Dilekleriniz için teşekkür ederim.Evet annemle biraz geç tanıştım bu yüzden bende çok üzgünüm fakat zamanı geri getiremiyorsunuz.herşeye rağmen mükemmel bir çocukluk dönemi yaşadım.Beni büyüten aile zaten baba tarafından yakın akrabaydı ve çocukları olmamaıştı.Bu nedenle bir çok ailenin öz çocuğuna bakamadığı kadar bana iyi baktılar.Ama yinede annemi özlüyorum. Size de çocularınızla birlikte mutlu ve sağlıklı günler dilerim.
| | |
|
tmr07
Üye
|
| 16.10.2008 13:40 |
|
|
|
BEN TİMUR YGMUROGLU 1982 NİGDE DOGUMLU TURİZM İLE UGRASIYOR VE KIBRISA YERLESMEYI DUSUNUYORUM BOŞ ZAMANIM DA MUZKLE ILGILENIYORUM BILGISAYAR SIZ HAYATTAN VAZGECEMIYORUZ TURIZM CI OLDUGUM ICIN GEZMEYI SEVIYOR VE KESFETMEYI SEVIYORUM[smile
MERHABA ERDAL ABICIM NASILSIN NASIL GIDIYOR HAYAT IYIMI ABICIM ALMANYADA ÖZLEDİK BE ABICIM SENI UZUN ZAMAN OLDU SENI GORMEYELI ABICIM HAYAT BU BELKI BIR YERDE KARSILASIRIZ
| | |
|
|
|
|
|