|
İSTANBUL’U DİNLİYORUM
Istanbul'u dinliyorum, gozlerim kapali Once hafiften bir ruzgar esiyor Yavas yavas sallaniyor Yapraklar, agaclarda; Uzaklarda, cok uzaklarda, Sucularin hic durmayan cingiraklari Istanbul'u dinliyorum, gozlerim kapali.
Istanbul'u dinliyorum, gozlerim kapali Kuslar geciyor, derken Yukseklerden, suru suru, ciglik ciglik. Aglar cekiliyor dalyanlarda Bir kadinin suya degiyor ayaklari Istanbul'u dinliyorum, gozlerim kapali.
Istanbul'u dinliyorum, gozlerim kapali Serin serin Kapalicarsi Civil civil Mahmutpasa Guvercin dolu avlular Cekic sesleri geliyor doklardan Guzelim bahar ruzgarinda ter kokulari Istanbul'u dinliyorum, gozlerim kapali.
Istanbul'u dinliyorum, gozlerim kapali Basimda eski alemlerin sarhoslugu Los kayikhaneleriyle bir yali Dinmis lodoslarin ugultusu icinde Istanbul'u dinliyorum, gozlerim kapali.
Istanbul'u dinliyorum, gozlerim kapali Bir yosma geciyor kaldirimdan Kufurler, sarkilar, turkuler, laf atmalar. Birsey dusuyor elinden yere Bir gul olmali Istanbul'u dinliyorum, gozlerim kapali.
Istanbul'u dinliyorum, gozlerim kapali Bir kus cirpiniyor eteklerinde Alnin sicak mi, degil mi, biliyorum Dudaklarin islak mi, degil mi, biliyorum Beyaz bir ay doguyor fistiklarin arkasindan Kalbinin vurusundan anliyorum Istanbul'u dinliyorum.
Orhan Veli KANIK
| |